top of page


De Venetiaanse eetcultuur
De regio Veneto in Noord-Italië heeft een rijke en gevarieerde eetcultuur, beïnvloed door zijn geografie en geschiedenis. De gerechten...
Luca Adamo
14 okt 20241 minuten om te lezen
40 weergaven
0 opmerkingen


Eetcultuur van Valle d'Aosta
De Valle d'Aosta, een regio in het noordwesten van Italië, is beroemd om zijn stevige en rijke keuken, beïnvloed door zowel Italiaanse...
Luca Adamo
7 okt 20241 minuten om te lezen
16 weergaven
0 opmerkingen


De Umbrische eetcultuur
De eetcultuur van Umbrië, een regio in het hart van Italië, staat bekend om zijn eenvoud en authenticiteit, met een sterke nadruk op...
Luca Adamo
30 sep 20241 minuten om te lezen
9 weergaven
0 opmerkingen


De Eetcultuur van Trentino
Trentino, gelegen in het noorden van Italië, heeft een rijke en gevarieerde eetcultuur die sterk wordt beïnvloed door zijn Alpenomgeving...
Luca Adamo
23 sep 20241 minuten om te lezen
14 weergaven
0 opmerkingen


De Siciliaanse eetcultuur
De Siciliaanse eetcultuur is een levendige mix van invloeden, gevormd door een rijke geschiedenis van veroveringen en handel. De keuken...
Luca Adamo
16 sep 20241 minuten om te lezen
7 weergaven
0 opmerkingen


De Toscaanse eetcultuur
De eetcultuur van Toscane is wereldwijd bekend om zijn eenvoud en nadruk op hoogwaardige, lokale ingrediënten. Toscane, met zijn...
Luca Adamo
16 sep 20241 minuten om te lezen
7 weergaven
0 opmerkingen


De Sardijnse eetcultuur
De eetcultuur van Sardinië is rijk en divers, sterk geworteld in de tradities van het eiland en beïnvloed door zijn unieke geografie....
Luca Adamo
2 sep 20241 minuten om te lezen
11 weergaven
0 opmerkingen


De eetcultuur van Puglia
Puglia, gelegen in de "hiel" van Italië, staat bekend om zijn rijke en gevarieerde eetcultuur. De regio maakt optimaal gebruik van de...
Luca Adamo
26 aug 20241 minuten om te lezen
14 weergaven
0 opmerkingen


De eetcultuur van Piemonte
Piemonte, gelegen in het noordwesten van Italië, staat bekend om zijn verfijnde en smaakvolle keuken, sterk beïnvloed door de rijke...
Luca Adamo
19 aug 20241 minuten om te lezen
5 weergaven
0 opmerkingen


De eetcultuur van Molise
Molise, een kleine regio in Zuid-Italië, heeft een rijke en unieke eetcultuur die sterk geworteld is in zijn landelijke tradities en...
Luca Adamo
12 aug 20241 minuten om te lezen
15 weergaven
0 opmerkingen


De eetcultuur van Le Marche
De eetcultuur van Le Marche, een regio in Midden-Italië, is doordrenkt van traditie en diversiteit, met gerechten die de rijke landbouw...
Luca Adamo
5 aug 20241 minuten om te lezen
8 weergaven
0 opmerkingen


De Lombardische eetcultuur
Lombardije, een rijke en diverse regio in Noord-Italië, staat bekend om zijn verfijnde en gevarieerde eetcultuur, sterk beïnvloed door de...
Luca Adamo
29 jul 20241 minuten om te lezen
7 weergaven
0 opmerkingen


De Ligurische eetcultuur
De eetcultuur van Ligurië, een regio aan de noordwestkust van Italië, is sterk beïnvloed door zowel de zee als het bergachtige...
Luca Adamo
22 jul 20242 minuten om te lezen
2 weergaven
0 opmerkingen


De eetcultuur van Lazio
De eetcultuur van Lazio, en met name van Rome, is rijk en divers, diep geworteld in de geschiedenis en tradities van de regio. Het eten...
Luca Adamo
15 jul 20242 minuten om te lezen
6 weergaven
0 opmerkingen


Friuliaanse eetcultuur
De eetcultuur van Friuli, een regio in het noordoosten van Italië, is een rijke mix van invloeden uit Italië, Oostenrijk, en Slovenië....
Luca Adamo
8 jul 20241 minuten om te lezen
16 weergaven
0 opmerkingen


De eetcultuur van Emilia-Romagna
Emilia-Romagna, vaak beschouwd als de gastronomische hoofdstad van Italië, staat bekend om zijn rijke culinaire tradities en hoogwaardige...
Luca Adamo
1 jul 20241 minuten om te lezen
3 weergaven
0 opmerkingen


De eetcultuur van Campanië
Campanië, een regio in Zuid-Italië, staat bekend om zijn rijke en gevarieerde eetcultuur, die diep geworteld is in zowel de lokale...
Luca Adamo
24 jun 20241 minuten om te lezen
22 weergaven
0 opmerkingen


De Calabrese eetcultuur
De eetcultuur van Calabrië, een regio in het zuiden van Italië, is sterk beïnvloed door de rijke geschiedenis en geografie van het...
Luca Adamo
17 jun 20241 minuten om te lezen
25 weergaven
0 opmerkingen


De eetcultuur van Basilicata
Basilicata, een regio in het zuiden van Italië, heeft een rijke culinaire traditie die wordt gekenmerkt door eenvoudige maar smaakvolle...
Luca Adamo
10 jun 20241 minuten om te lezen
42 weergaven
0 opmerkingen


De eetcultuur van Abruzzo
De komende weken neem ik jullie mee naar de verschillende regio's van Italië. Elke regio n Italië is uniek met zijn eigen eetcultuur. ...
Luca Adamo
3 jun 20242 minuten om te lezen
27 weergaven
0 opmerkingen
bottom of page